Residencias de Creación BCN-TNS

12/01/2011 al 05/02/2011

Amb el projecte Residències de Creació BCN-TNS, JISER pretén establir una xarxa de joves artistes visuals i d’associacions i centres d’art de la Mediterrània. L'inici d'aquest procés ha estat la selecció de dos projectes artístics que es desenvoluparan a les ciutats de Tunis i Barcelona durant dos mesos l'any 2010 i que culminaran amb l'exposició de l'obra realitzada i l'edició d'un catàleg individual.

Per la primera edició, s'ha seleccionat un artista per cadascuna de les dues ciutats. En la primera part, va ser l’artista barceloní Miquel Wert, que va realitzar la residència de creació a Tunis, entre els mesos d’abril i juny de 2010. La segona part d’aquest projecte es materialitza amb la residència de l’artista tunisià Mohamed Ben Soltane a Barcelona.
 Aquesta estada el permetrà desenvolupar la seva obra i posar a prova la seva percepció en un context diferent del seu, coneixent i experimentant amb l’entorn, i entrant en contacte amb diferents actors culturals de Barcelona.

L’estada de Mohamed Ben Soltane a Barcelona ha començat el mes de novembre de 2010 i s’extendrà fins el mes de febrer de 2011.
 Durant aquest període, l’artista té a disposició l’estudi de JISER i els tallers del Centre Cívic Fort Pienc per a desenvolupar les seves obres i els seus projectes, que s’exposaran a la sala d’exposicions del centre del 12 de gener fins el 5 de febrer de 2011.Mohamed Ben Soltane (Sidi Bou Saïd, Tunísia, 1977), és un dels artistes més prometedors dins de l’escena de la creació contemporània a Tunis. Format a l’Institut Supérieur des Beaux-Arts de Tunis, utilitza dibuix, fotografia, vídeo i instal·lacions a les seves creacions.

La seva obra s’ha exposat, de forma individual i col·lectiva, a les galeries i als centres més importants de Tunis. A més, la seva obra va obtenir el 2006, el primer premi al concurs ATBChallenge per a joves artistes, organitzat per l'Arab Tunisian Bank. Entre les experiènices internacionals, cal destacar la seva participació al primer Festival d'art contemporani d'Alger en 2010, la Fira d'art contemporani d’Strasbourg en 2009 i la participació a l’exposició col·lectiva mediterránea(s) al Centre d’Art La Panera de Lleida, el 2008.

www.jiser.org

www.mohamedbensoltane.com

Recomendamos